Här kommer ÄNTLIGEN en bildbomb med min Bullet Journal!

Här kommer ÄNTLIGEN en bildbomb med min Bullet Journal!

Jag har pratat om att visa er min Bullet Journal otroligt länge nu och här kommer äntligen det inlägget!

Vad är en Bullet Journal egentligen?

För er som inte vet vad en Bullet Journal är kan man säga att det är alla dina att göra-listor, kalender, kom ihåg-lappar på ett och samma ställe. Dessutom kan man även fylla den med diverse statistik man vill ha koll på, motivation att röra sig, allmänna saker det kan vara bra att hålla koll på, bra idéer man vill skriva ner, önskelista och så vidare i all oändlighet. Man gör den helt själv precis efter vad man själv vill ha så den blir otroligt personlig och väldigt olika för olika personer. Jag älskar min, är jättenöjd med hur den ser ut och använder den till mer än jag trodde.

Vad är Bullet Journal

Vad har jag i min?

Jag har i huvudsak kalendrar. Uppdelat på år, månader och veckor skriver jag ner allt jag vill få gjort, bokade saker att göra eller sådant som är viktigt att komma ihåg. Jag har en sida för önskelista och en för mål jag vill nå det här året. Jag för statistik över min kropp med vikt, mens, hur mycket jag rör mig och så vidare. Jag har en sida för att skriva ner speciella saker Nils gjort som jag vill komma ihåg och en sida där jag kan sätta fina bilder eller skriva ner saker som gör mig glad.

Jag har sidor för att komma ihåg att ta mina vitaminer, och för att ge katterna deras p-piller så det inte blir fler kattungeöverraskningar. Jag har en sida där jag skriver ner alla räkningar för varje separat månad så jag håller koll på det, och jag har en för att hålla koll på hur mycket elen kostat varje månad. Dessutom har budget för bin och honung både på årsnivå och per månad.

Här kommer en riktig bildbomb med urdrag från min bok. Funderar ni på att börja, sluta fundera och börja bara!

Vill ni ha mer inspo rekommenderar jag verkligen YouTube men även Pinterest är toppen!

Bildbomb årsöversikt

Vad är Bullet Journal

Här är tanken att jag ska läsa mer. Jag gillar att läsa men gör det sällan tyvärr. Jag skriver i titeln på den bok jag börjar läsa, och när den är utläst får jag fylla i ryggen med en fin färg. Tanken är att jag ska bli motiverad att få fylla i mina bokryggar. Det funkar sådär hittills, men nu i London kanske det blir lite läst i alla fall!

Vad är Bullet Journal

Här skriver jag i fina eller minnesvärda saker Nils gjort på vänstersidan. Det kan vara något extra gulligt, ett framsteg eller något annat jag verkligen vill minnas.
På högersidan fyller jag i hur jag mår eller hur dagarna varit dag för dag hela året. Jag mår bättre än jag trodde! Fick dock en jobbig sticka i fingret den 5e mars. Inte kul!

Vad är Bullet Journal

Det här är en mycket bra sida! Varje vecka ska Alice och Majken få p-piller, men tidigare har jag inte varit helt bra på att komma ihåg det. Nu har jag stenkoll på när jag gett och inte, och tänker på det när jag bläddrar genom min bok. Inga glömda piller hittills! Majken är kastrerad så hon får vara med på bild istället för i en tabell. 😛

Vad är Bullet Journal

Den här sidan är inte jättespännande egentligen, men jag är otroligt nöjd med mina lingon! Jag fyller i vilka dagar jag haft mens och diverse symptom som hör mensen till. Kul med statistik mest, och lite kul att se hur mensen och mitt humör eventuellt kan höra ihop om jag jämför.

Vad är Bullet Journal

Här är min årliga bi-budget. Jag håller koll på inkomster och utgifter per månad, och fyller sedan i den här årsbudgeten. Tanken är att utöka de här sidorna sedan när säsongen börjar igen. Hålla koll på hur mycket honung det blir, när vi tar hand om honungen och när vi sköter bina.

Vad är Bullet Journal

Det här är mest en sida jag ska kunna titta på och direkt bli superglad av. Jag kommer fylla den med massor av fina saker som hänt under året. Än så länge är det bara en superglad, något uppstyltad Nils, men mer kommer!

Månad för månad

Vad är Bullet Journal

Det här är mitt första månadsuppslag då jag började i februari. Här skriver jag i lite mer övergripande händelser. Större saker håller jag koll på i en årsöversikt och mindre händelser eller sådant som inte är planerat så långt i förväg hamnar i veckokalendrarna. Jag har även en liten ruta för att komma ihåg extra viktiga saker som sker under varje månad.

Vad är Bullet Journal

Det här är ett uppslag jag lagt under mars månad då det är en stor händelse för mars. Jag har lite viktig information om resan, saker jag vill göra, packningslista, väder och tomma rutor för att kunna skriva några rader om varje dag vi varit iväg. Väldigt kul med sådana här uppslag för större händelser tycker jag, och det är något jag kommer fortsätta med.

Vad är Bullet Journal

Det här är nästa veckas uppslag. Vanligtvis planerar jag nästa vecka på lördag eller söndag men i och med att vi är iväg nu under helgen planerade jag den i torsdags redan. Jag fick lite nya pennor av mamma som jag använt här, och jag tycker det blev jättehärlig färgskala på den.
Här hamnar lite mer vardagliga planer eller göromål. Det fylls på dag för dag med saker jag ska få gjort eller smågrejer jag hittar på.

Hoppas jag lyckats inspirera någon! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

5 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.