Blogglista om att vara mamma

Blogglista om att vara mamma

Jag tycker blogglistor är väldigt kul, och eftersom ni faktiskt blivit en hel del läsare här nu så passar det ju bra att köra en liten uppdatering om mig själv och vad jag tycker och sådär. Eftersom det här med att vara mor är relativt nytt för mig ändå tänkte jag köra på en blogglista om att vara mamma.
Jag har sett lite olika varianter av den här listan hos en hel del bloggare nu, bland annat hos Johanna för ett drygt år sedan.
Här kommer min egen version med inspiration från hennes lista.

pappa bebis

Hur många barn har du nu, och hur många skulle du vilja ha?

Jag har bara Nils just nu, men vill för tillfället ha fyra barn. Två barn ganska tätt nu och sedan två barn rätt tätt om 8-10 år. Jag älskar småbarnsåren och vill vara med om det fler gånger än en. Vill gärna ha barn tätt för att jag själv vet hur mycket kompis jag haft i min syster som är två år yngre än mig. Det vill jag ge mina barn också.

Sedan kan man ju inte räkna med att det bara funkar allting, men förhoppningsvis blir det så i alla fall!

Vilken bebisrelaterad pryl tycker du är ett måste?

Egentligen tror jag vi har rätt mycket bebisprylar, men det är väldigt få som jag faktiskt känt att jag inte klarar mig utan. Vagnen är nog det absolut mest nödvändiga skulle jag tro, men det är också lite av en självklarhet. Bärselen har varit oumbärlig ibland, och jag hade fått mjölkstockning flera gånger om utan mjölkpumpen. Det är ju dock rätt personligt om man har barn som vill bäras eller mjölkproduktion så det sprutar ur brösten. På det stora hela är därför vagnen den enda pryl jag absolut inte klarat mig utan.

bebis bultbräda

Vad älskar du att göra med ditt barn?

Jag älskar att se honom lära sig saker och visa upp det för mig. Därför tycker jag det roligaste är att visa honom hur man ska slå i piggarna på bultbrädan, klappa katterna fint, öva på att resa sig eller gå och sådant. Bara sitta med honom när han leker med sina saker och visar mig allt han har. Att ha honom i stolen bredvid mig när jag lagar mat och låta honom smaka av. Då älskar jag att umgås med honom mest av allt.

Hur har ditt liv förändrats sedan du fick barn?

Jag har aldrig tyckt om att vara ute och festa eller över huvud taget festa så mycket. Det jag alltid tyckt bäst om är hemmakvällar med datorspel eller filmer, med eller utan kompisar. Självklart är ju livet annorlunda men jag skulle nog inte säga att det är några drastiska skillnader. Jag tränar mindre, vilket är lite trist. Jag uppskattar dock den tid jag kan få sitta och spela när Nils sover så otroligt mycket mer. Jag är mer tacksam över saker över lag tror jag, det är nog den största skillnaden.

Har du alltid velat ha barn, varför?

Ja! Jag har väl egentligen vetat det så länge jag kan minnas att jag kommer att vilja ha barn. Lite har jag väl anat att jag skulle känna att barn var meningen med mitt liv. Nu känner jag att så var det. Varför jag känner så har jag dock svårt att sätta fingret på, men jag känner det tydligt och i hela kroppen.

mamma barn

Vad är det bästa med att vara mamma?

Att jag känner mig hel typ. Jag känner att jag är på helt rätt ställe i livet och att det här verkligen är mitt jobb. Jag får vara med om alla fina minnen från min egen barndom igen, genom Nils. Jag får vara med och lära honom om världen och vara villkorslöst älskad av någon. Det blir väl kanske annat när han blir stor och trotsig istället… 😛

Vad är det sämsta med att vara mamma?

Förmodligen oron. Jag är inte mycket orolig alls av mig men innan jag fick barn hade jag liksom ingenting att oroa mig för. Jag trodde att jag hade det, men allt jag trodde kunde vara värt att vara orolig för bleknar rätt fort i jämförelse med vad som skulle kunna hända med Nils. Man har ju legat vaken om nätterna och kollat så han andats. Man har googlat statistik för plötslig spädbarnsdöd, kollat bilder på hudcancer för att vara säker på att det bara är eksem och så vidare… Jag kan ju inte säga att det är något jag lider av, oron, men det är definitivt det jobbigaste hittills.

Det eller sömnbrist, men den lider jag inte så mycket av faktiskt. Han är helt okej om nätterna, och amningen blir väldigt smidig i och med att vi samsover.

barn i vas

Vad är ditt bästa tips för en nybliven mor?

Att inte tänka så mycket, bara gör. Om det känns rätt för dig är det förmodligen rätt för just ditt barn och är det inte rätt är inte det hela världen. Du kommer göra många fel men också många rätt. Du kommer vara men dålig mamma ibland, men andra gånger kommer du vara helt perfekt.

Glöm inte att ha humor, inte ta allting så seriöst och tänk på att det löser sig tillslut!

Vilken är din favoritbild på dig och ditt barn?

Den här bilden från videon som jag klippt från den video vi har från Nils förlossning. Här är han bara någon minut gammal och vi fick träffa honom för första gången.

Jag trodde verkligen inte att jag skulle få ha turen att känna hur mycket jag älskade honom direkt jag såg honom men det gjorde jag. Jag är trött efter en två dygn lång förlossning, trasig efter ett stort klipp. Jag är illamående och hungrig efter att inte ha kunnat äta sedan första värken ungefär. Allt jag känner är stolthet och enorm lycka. Just då fanns ingenting annat än Nils för mig, och han är helt perfekt.

nyfödd förlossning

2 tankar på “Blogglista om att vara mamma

  1. Ni är så fina. Kul att höra om någon som skriver så öppet och ärligt om att faktiskt älska mammarollen. 😍😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.