Brunch på restaurang Norda

Brunch på restaurang Norda

Den här dagen har jag väntat på länge. I morse gav jag, min mamma och bror oss iväg till Göteborg för att äta brunch på Clarion Hotel Post. Eller ja, restaurang Norda på Post.

Brunch på restaurang Norda

Jag har varit där en gång för länge sedan och gillade det verkligen så det var riktigt mysigt att få komma dit igen. Hanna fick tillfällig permission för att kunna åka med hon också och så var det min bror, mamma och systerdotter. Nils fick stanna hemma med Robert idag igen. Den här helgen har jag varit borta från honom mer än vad jag varit sammanlagt i hans liv tidigare typ.

Brunchen

Jag får väl ändå påstå att jag är ganska extremt matintresserad och även är rätt duktig på att laga mat. Den kombon gör att jag kanske inte tycker att maten är helt utomordentligt underbar oftast när jag äter på restaurang. Så är det även här med mycket, men det är så kul med nya smaker och kombinationer jag inte tänkt på själv.

Varmrätt

varmrätt norda

När man äter brunch på Norda får man välja en varm huvudrätt från en meny. Det finns lite olika alternativ, kött, fisk, vego, amerikanska pannkakor och så vidare. Jag valde steak and fries med rödvinssky. Biffen var extremt välstekt och saftig och pommesen frasiga på utsidan och mjuka på insidan. Jag hade nog önskat lite mer salt, lite mer sås (som även den var väldigt god) och lite mer värme. Men det var bra biff och pommes!

Brunch på restaurang Norda

Förutom huvudrätten är det en buffé av kalla rätter. Det finns flera olika sorters sill, en del sallader, ett par olika sorters ost, kallskuret och lite röror. Dessutom finns nybakade (helt perfekta) baguetter, lite sashimi med olika marinader och röror till det och den godaste skagenröra jag någonsin ätit i hela mitt liv. Sedan jag åt här för nästan två år sedan har jag saknat deras skagenröra. Har inte alls lyckats få till den hemma och inte ätit någon som varit i närheten av den någon annan stans heller. Helt perfekt är den, faktiskt det bästa på hela buffébordet.

Förutom buffén av kalla rätter finns även två olika soppor och juice samt virgin marys med fri tillgång. Jag orkade dock inte soppa och tycker inte om virgin mary.

Efterrätt

Brunch på restaurang Norda

När man smällt i sig sin varmrätt och lite för stora mängd kalla rätter är det dags att gå på dessertbuffén. De har vunnit priser för att ha så bra dessertbuffé och det tycker jag verkligen märks i variationen av rätter och framför allt smakkombinationerna. Det är riktigt fina tårtor, som inte är alltför söta, med många nya smaker i,blandat med små kakor, mousser, godis och frukt.

Brunch på restaurang Norda

Jag egentligen inte mycket för tårtor, och var vid det här laget extremt mätt redan. Därför kände jag extra mycket här att det kanske inte alltid är godare på restaurang. Jag blev dock ganska rejält inspirerad av en av tårtorna de hade. Nils ettårstårta blir förmodligen en moussetårta med mandelbotten, fylld med blåbär och någon form av granskott. Förmodligen även med mirror glaze.

Det gäller att planera i tid ni vet! 😜😂

3 tankar på “Brunch på restaurang Norda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

8 + 15 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.