Eksembebbe och mensdöden

Eksembebbe och mensdöden

Det blev lite dåligt med inlägg igår. Nils har haft en massa problem med sina eksem och jag var helt mensdäckad. Kroppen är inte riktigt van med det här med mens och grejer än så jag blir totalt överraskad och får också väldigt mycket mensvärk. Förmodligen reder det väl ut sig med tiden men just nu är det inte som det brukat vara direkt. 😛

BVC

Idag på förmiddagen var vi på BVC med Nils. Han har fått sådana väldiga eksem i hela ansiktet, som kliar. Sömnrutinerna har rubbats en hel del för han ligger och river och river i ansiktet. Han har börjat vakna mer och mer på nätterna också, för att riva sig när det kliar så. Han har alltid haft lite småeksem, förmodligen har han ärvt min torra hud och Roberts känsliga så det är ju ingen jättebra kombo. Han har dock aldrig haft så mycket och det verkar inte ha kliat på honom. Jag tror det är lite samband med att det varit mycket kallare här de senaste veckorna. Då har vi haft elementen varmare och luften har blivit torrare. Och då kommer eksemen.

Sova med strumpor

Så nu får han sova med strumpor på händerna för att inte klia sönder sig i sömnen. Vantar trillar nämligen bara av men strumporna går att dra upp i armhålorna på honom så dom sitter kvar. Inte helt populärt, men det går!

Det fanns egentligen inte mycket att göra med eksemen, mer än att fortsätta smörja in dem med fet salva. Vi skulle köra med hydrokortison morgon och kväll, och sedan försöka trappa ner. När vi gjort det tidigare har det bara kommit tillbaka direkt, men han får ingen starkare salva ändå eftersom det är mest i ansiktet och kortison inte är vidare bra för sådana små. Funderar på att skaffa en luftfuktare och ställa i vardagsrummet faktiskt, det tror jag skulle göra det lite bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

19 − arton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.