En elak sticka under nageln, och en ny bil

En elak sticka under nageln, och en ny bil

Den här veckan har varit en mycket händelserik vecka!

Den började med att jag fick in en sticka under nageln jag tillslut fick operera ut.

Den avslutades dock desto bättre, för äntligen, äntligen har jag en egen bil igen! Vi har inte behövt två bilar riktigt då Robert varit hemma såpass mycket och Nils, när han var mindre, mest åt hela dagarna. Nu är Robert borta betydligt mer, både i jobb och skola, och istället för att spendera närmare fem timmar om dagen med att amma har jag faktiskt också tid att göra saker. Så mer och mer har jag känt att jag velat ha en egen bil igen.

Saab 93 2010 sportkombi

Bilköp

I torsdags åkte vi och kikade på en bil i Lidköping, bara en halvtimme härifrån. Den kändes toppen på alla sätt så vi köpte den! En Saab 93 biopower sportkombi från 2010 blev det.

Jag är väl inte direkt objektiv då jag aldrig ägt någon annan bil än Saab, men den här modellen är den snyggaste bil jag vet och jag tycker den är underbar att köra. Min förra bil var en exakt samma modell men diesel. Nu blev det en etanol då jag inte åker lika långt som när jag pendlade fram och tillbaka till jobbet så dieseln blir onödigt dyr.

Jag är så nöjd man bara kan vara med bilköpet. Nils stol sitter toppenbra i den, skymmer knappast sikten något och Nils är nöjd för han ser ut så bra och är imponerad över alla träd och bilar han nu kan se.

Första bilen jag haft som gått under 10 000 mil och som dessutom köpts med garanti från handlare. Riktigt nöjd är jag, som sagt!

Den inte lika bra starten på veckan

I måndags kväll trillade Nils på golvet i vårat, ännu orenoverade, vardagsrum. Jag var snabb att försöka fånga honom, och körde då in en sticka från det oslipade golvet rakt in under nageln på höger pekfinger. Det gjorde helt otroligt ont! Det gör ju gärna det när man får in saker under naglarna. Jag försökte få ut den, men lyckades nog egentligen bara mala sönder änden på den med min pincett. Bestämde mig för att vänta ut lite infektion så varet skulle trycka ut den men det blev bara värre och värre och fingret svullnade upp så den verkligen satte sig ordentligt. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig…

Sticka under nageln

I onsdags fick jag ringa min sjukvårdsförsäkring, som ordnade en tid till en kirurg i Göteborg redan samma eftermiddag. Då jag inte hade bil än och dessutom var själv med Nils fick mamma vabba och hjälpa mig. Det slutade med att både jag, mamma, Nils, Hanna och Vera åkte till Göteborg.

Nervblockad

De tog en promenad med Nils i vagnen och jag gick in till läkaren. han bedövade inte utan gav mig en nervblockad. Det var helt otroligt cool känsla faktiskt. Det gick långsamt, nästan 20 min fick vi vänta innan han kunde börja operera, men det var en helt otroligt annorlunda känsla! Med bedövning tycker jag ändå att man känner att något händer, men det gör inte ont. Det här var som att fingret helt slutat existera, hjärnan fattade inte att det fortfarande fanns. All smärta och självrisken till trots tycker jag nästan det var värt det bara för att det var så cool känsla med nervblockaden!

Nu är fingret fortfarande ömt, men det läker fint och verkar inte bli inflammerat. Mycket smärta för något så litet ändå…

I alla fall, efter läkarbesöket åkte vi alla till Ikea och åt lunch. Efter det åkte vi till mamma och bakade en kaka och firade Veras namnsdag i efterskott då hon var hos sin pappa under Maria-dagen.

2 tankar på “En elak sticka under nageln, och en ny bil

  1. Hej! Gör en chansning o frågar, har nämligen på fått en sticka liknande som dig, men opererade inte. Hur som helst har du fått en rand på nageln efter de? Jag har trott att de skulle bli som ”vanligt” igen men gropen efter stickan är fortfarande kvar o har blivit en rand på nageln, bara nyfiken om det blivit så för dig med eller om de kanske tyder på att jag bör kolla upp min stackars tumme 😅
    Ha de gott 😊

    1. Hej! Nu syns det ingenting längre, men märket på nageln var kvar tills det hade växt ut helt igen och jag klippte bort det. Sedan var även huden under nageln ganska buckligt eller vad man ska säga väldigt länge, säkert ett par månader i alla fall. Jag hade aldrig något ont av det eller så, utan det var bara en utseendegrej. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tre × ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.