Sous vide rådjur och en ovanligt bra helg

Sous vide rådjur och en ovanligt bra helg

Nu har jag ju inte skrivit på några dagar, så först tänkte jag bara säga tack för att ni tittar in ändå. Ny vecka och tillbaka till vardagen igen, så nu kommer det bli som vanligt.

Helgens mat

Under helgen har våra kompisar, som bor i Växjö och som vi därför inte träffar så ofta man skulle vilja, varit här och hälsat på. Bland annat därför det uppdaterats så dåligt. Jag har haft för kul i verkliga livet helt enkelt, och inte mina vanliga bloggpauser när Nils sover. Men kul har vi haft, och gott har vi ätit. Jag passade på att tillaga en rådjurssadel vi fått av Roberts föräldrar. Jag har aldrig gillat rådjur egentligen, men inte heller ätit det så väldigt många gånger direkt. Dock brukar jag ändå tycka att jag är rätt grym på att laga mat, och har därför velat testa om jag inte kan lyckas få det riktigt gott ändå. Och jag lyckades!

Rådjurssadel med tillbehör

I lördags kväll serverades det därför rådjurssadel med hasselbackspotatis, morotspuré med timjan och brynt smör, citronmarinerad gurka samt enbärs- och whiskysås. Toppades med rostad lök och timjan. Det var jättejättegott, och jag är jättenöjd! Rådjur kan alltså vara riktigt gott har jag insett nu!

Jag tillagade rådjuret i min sous vide, och ska man göra rådjur sous vide är det vääääldigt viktigt att inte låta det ligga för länge. Jag körde urskurna sadlar i 56 grader 1 timme. Det blev perfekt tycker jag. Inte för mört, och inte för well done efter att jag stekt på det heller. Lagom blodigt för oss.

Mangopaj

Till dessert gjorde jag en mango- och hallonsmulpaj som serverades med fluffig yoghurtråkräm. Väldigt friskt och fräscht!

Härligt väder och brasa

Nils i selen

Mycket av helgen gick ju åt till matlagning, som ni ser, men förutom att bara umgås hann vi även med att göra en stor brasa av en massa gammalt virke från hönshus och andra renoveringar. Så skönt att bara bränna upp allt gammalt dåligt och äckligt, och lite mysigt att vara ute och greja. Nils hängde med i selen och tyckte att elden var något av det finaste han sett på länge. Är väl böjd att hålla med honom faktiskt, jag älskar verkligen att elda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

nio − fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.