Fröknäcke

Fröknäcke

Originalreceptet på det här knäckebrödet kommer från Åse, men jag har gjort om lite i receptet så jag tyckte det blev lite godare.

IMG_1608

Det här behöver du:
1 dl. sesamfrön
1 dl. solrosfrön
0.5 dl. hela linfrön
3 msk. pofiber
1 msk. fiberhusk
50 g. normal- eller extrasaltat smör
3 dl. vatten

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 150°c, gärna varmluft. Blanda alla torra ingredienser i en bunke som tål hög värme och koka upp vatten och smör. När vätskan kokar, häll den över den torra blandningen och rör snabbt om tills det är en jämn smet. Sprid ut på bakplåtspappersklädd plåt, lägg gärna ett papper över och kavoa sedan ut till en jämntjock kaka.
Grädda ca. 30 min. eller tills det går att skära i den. Ta då utden från ugnen, skär i lagom stora bitar och sprid ut luftigt. Sänk ugnen till strax under 100°c, fortfarande varmluft, och låt torka tills de är frasiga. Förvara lufttätt.

Om du publicerar mina recept någon stans, länka gärna hit eller till min instagram @emmawarmefjord.
Follow on Bloglovin

Gillade du detta, tipsa någon du känner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

11 + tolv =