Heldag i Göteborg

Heldag i Göteborg

Igår var vi i Göteborg nästan hela dagen. Dels skulle vi på kalas hos min moster på kvällen, och dels skulle vi se till att fylla på lite förråd av ris och liknande som vi alltid köper på asien-import. Både billigare och mycket bättre tycker jag.

Sova i bilen

 

Martin & Servera

Vi började med att åka till Martin & Servera, som egentligen är en restauranggrossist. Det ligger i partihallarna och man måste vara medlem för att få handla. Mestadels är det storpack och liknande (alltså jättekul) men det är inte något jättebilligt ställe så vidare mycket mat blev det inte. Dock är det extremt kul att titta då jag är så matintresserad och det finns även en del grejer jag tycker är väldigt svårt att få tag på annars. Bland annat köpte vi ett storpack spritspåsar som är rätt mycket större och kraftigare än de man kan köpa i vanliga mataffären.

Martin & Servera Göteborg

Saigon Food

Vi åkte sedan vidare till Saigon Food i angered. Där köpte vi 20kg ris (vi äter extremt mycket ris här hemma), kokosmjölk, lite oljor, en del ramentillbehör och lite diverse annat kul. Även här tycker jag det är jättekul att gå omkring och kolla på saker. Den Saigon Food som ligger ute i Angered tycker jag är både mycket bättre och fräschare än deras affär inne i nordstan så har man bil och funderar på vilken man vill till, åk till angered!

Saigon food göteborg

I alla fall, efter att vi handlat klart åkte vi och hälsade på min pappa. Vi blev bjudna på jättegoda semlor och jag fick laddat ned en del ritningar till hans 3D-skrivare. Han ska skriva ut en hel del tvålformar och diverse verktyg till mig på den. Funkar det som jag tänkt mig ska jag designa en egen logga. Sedan ska han skriva ut stämplar åt mig att använda till tvålarna.

 

Kalas

Kvällen avslutades med födelsedagskalas hos en av mina mostrar. Vi blev bjudna på lasagne till varmrätt och efter det en jättegod moussetårta. Hon hade önskat sig badbomber så det hade jag ordnat! Den stora med mango och grönt äpple är nog den bäst doftande jag fått till någonsin!

Hemmagjorda badbomber

Är man sugen på att knåpa ihop egna bomber finns mitt recept här.

Idag ska jag göra en stor sats granola och baka semlor. Vår diskmaskin har dock gått sönder så lite beror det på om Robert kan laga den eller inte. Blir det att handdiska blir det ingenting mer än nödvändigt grejat i matväg då jag nog egentligen hellre ställer mig och tvättar kläder för hand än att diska. I vilket fall som helst kommer jag lägga upp lite om honungssorterna jag gjorde i förrgår senare ikväll. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 + tretton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.