Kaffekvarnen är här!

Kaffekvarnen är här!

Igår stod det ett paket på trappan när jag skulle ut och gå med Nils för hans förmiddagsvila. Att jag inte märkte att det ställts där är hyfsat märkligt men glad blev jag! Det var min kaffekvarn som kommit! Trodde inte den skulle levereras till dörren så det var en glad överraskning!

Wilfa automatisk kaffekvarn

Wilfa automatisk kaffekvarn

Den här modellen har jag hört så jättemycket bra om, och den har fått diverse olika utmärkelser. Den maler både stort och smått beroende på vilken bryggmetod man använder och det är väldigt lätt att ställa in malningsgrad. På de manuella kvarnar jag haft tidigare har det varit jobbigt tycker jag, och jag vill inte behöva kolla storleken på mitt malda kaffe utan bara att allt ska fungera. Kaffebönsbehållaren rymmer 250g bönor, vilket är typ en halv påse av de vanliga sorterna man köper i mataffären.

Wilfa automatisk kaffekvarn

Något jag verkligen tycker om är att man ställer in malningsgrad, tid och sedan trycker man bara på en knapp så får man en perfekt mängd för en kopp kaffe. Det står rätt utförligt i instruktionsboken vilka tider som gäller för vad, och hur mycket kaffe i gram det ska bli. Plus att det finns massor av mer om man googlar lite på det eftersom det är en så populär kaffekvarn. Jag som brygger med aeropress ställde in den på det, satte den på 10sek enligt instruktionsboken, och tryckte på grind.

Wilfa automatisk kaffekvarn

På sidan sitter en liten behållare där det nymalda kaffet hamnar. Om den inte sitter i startar inte maskinen. Jag trodde det var något jag skulle tycka var jobbigt. Att behöva använda tratt eller liknande till aeropressen eftersom den är ganska smal och den här typen av behållare brukar vara rätt klumpiga. En positiv överraskning var att det faktiskt var jättelätt att hälla från behållaren till aeropressen tack vare den lilla pipen på behållaren.

Nymalt kaffe i aeropress

Men hur blev kaffet då?

Jättegott! Jag vet ju hur det smakar med bra nymalt kaffe, och jag tycker aeropressen är en väldigt bra bryggare. Det var ju ingen överraskning eller så, utan helt enkelt riktigt gott kaffe. Det var stor skillnad att få rätt malningsgrad på det dessutom, annars kör jag med bryggkaffe vilket inte är helt rätt och därför blir liiite sämre. Nu hade jag bara ljusrostat kaffe hemma (därav färgen i kaffet nedan) och på det var det verkligen jättestor skillnad jämfört med min knivkvarn jag använt tidigare. Det blev inte lika surt som ljusrostat annars kan bli.

Nybryggd ljustrost

Funderar nu på en automatisk kaffekvarn, köp! Så smidig och så lyxigt med nymalt kaffe på en enda knapptryckning varje morgon!

Funderar ni på aeropress också, ännu mer köp! Godaste kaffet jag druckit!

Äntligen till gymmet!

Nu håller Nils på att äta lite gröt, innan vi ska packa in oss i bilen och ÄNTLIGEN åka till gymmet! Det har liksom inte blivit av trots att jag velat dit så länge, men nu så! <3 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sju + tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.