Kroppkakor för första gången

Kroppkakor för första gången

I lördags åkte vi till mamma för att laga kroppkakor. Jag har ätit det några gånger innan vill jag minnas, men senast var för ganska exakt 10 år sedan. Det är alltså inte något jag äter ofta. Min uppfattning av det är väl att det är inte så gott.

Många gånger när jag tänker att saker inte är så gott kan jag dock ändra uppfattning om det efter att ha lagat det själv. Oftast blir det ju bäst då eftersom man själv vet bäst vad man gillar. Jag har dessutom turen att vara såpass intresserad att jag vet hur jag ska få till de smaker jag skulle vilja ha.

Kroppkakor för första gången

Lingon, grädde eller smör?

Jag hyser en stark avsky mot kryddpeppar överlag, och vi valde därför att göra en del utan det. Jag vet att det egentligen ska vara det men gillar jag inte kroppkakor från början kommer jag definitivt inte gilla det med kryddpeppar tänkte jag. Det var tur, för de med kryddpeppar hade jag nog inte klarat av att äta mig mätt på ens.

När det kom till lingon, grädde eller smör på dem testade jag allt. Smör var toppen till, lingon helt okej och grädden tillförde egentligen ingenting. Hellre utan grädde kände jag.

Det var okej. Ingenting jag inte skulle äta, men ingenting jag gärna skulle äta heller. Fantastiskt kul att ha lagat det själv dock, och jag tyckte att de här var godare än några av de jag vill minnas att jag smakat tidigare. Något recept har jag inte att dela med mig av då det var mamma som gjorde smeten. Kan dock tipsa om att ha askorbinsyra i kokvattnet för att undvika att de ska bli så grå som de annars kan bli.

Kroppkakor för första gången

 

Senare under kvällen, eller imorgon, har jag ett jättebra recept på salva för riktigt torr hud att dela med mig av. Jag använder den på Nils precis hela tiden nu typ, och den funkar faktiskt.

Huden blir mjuk och salvan går in snabbt trots att den i princip bara består av fett. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

1 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.