Londonweekend

Londonweekend

Förra helgen spenderade ju vi i London, och det var jättehärligt! Vi hade rätt otur med vädret, för innan vi var där hade det varit fint, och det blev fint på måndagen efter att vi åkt hem igen. Fredagen hade vi jättehärligt väder, men både lördag och söndag var det runt nollgradigt, snöade och blåste en hel del. Vi hade det väldigt bra ändå, men det hade definitivt varit trevligare med soligt och varmt såklart!

Fredag

Vi åkte, som sagt, väldigt tidigt. Jättebra, för då blir det mer tid framme! Nils tyckte flyget var tråkigt men det var inte mer gnäll än att han inte ville sitta still så det gick jättebra ändå! När vi kom fram tog vi tåg från flyget och in till hotellet. Efter det gick vi och satte oss på en mysig pub och åt lunch. Fish and chips blev det och jag var inte besviken! Toppengott om än lite osalt. Det brukar jag visserligen tycka om all mat när man äter ute, men det är ju ett lätt åtgärdat problem. Till maten blev det en kall öl!

Öl

När alla var mätta och glada vandrade vi omkring lite och kollade på stan. Efter ett par kvarter köpte vi en bussbiljett och satte oss på övervåningen av en dubbelbuss. Solen sken och det var runt 12 grader ute så det var verkligen en perfekt dag för en sådan busstur! Vi åkte runt de mest populära sevärdheterna, och även om det inte är något jag egentligen är jätteintresserad av eller hade gjort annars var det en väldigt trevlig busstur.

Busstur i London

Nils sov större delen av tiden, men när han var vaken tyckte han allting var jättespännande och var verkligen imponerad av all trafik, människor, alla hus och att se så mycket. Den här resan tyckte jag verkade som att han på riktigt uppskattade faktiskt. När vi i höstas var på Teneriffa märktes det tydligt att han inte hade någon glädje av det så det var kul att han faktiskt gillade det nu!

Busstur i London

Lördag

Idag var det kallt, blåsigt och snöade en hel del. Jag och Robert började ändå dagen med en promenad och sedan lite ordentlig shopping. Hittade väl inte jättemycket och orkade inte med det jättelänge, men några fina grejer blev det! Kul att få in lite nytt ibland!

Efter att vi handlar klart mötte vi upp övriga familjemedlemmar för att luncha någonstans. Jag hade hört talas en hel del om Five Guys, och att det skulle vara världens bästa hamburgerkedja, så vi bestämde oss för att testa det då det låg ett ställe i närheten. Jag blev inte besviken kan man säga! Det var helt otroligt goda burgare, pommesen var perfekta och dryckesutbudet var himmelriket för någon som gillar läsk. Jag dricker alltid zero och brukar få nöja mig med cola. Här fanns en hel meny med sju eller åtta sorter av varje av cola, fanta, sprite, iste och någon annan sort jag inte minns namnet på. Fri påtår var det också så jag sprang några vändor till dryckesmaskinen och testade sorter. Sprita zero raspberry var en hit, men även fanta zero peach var otroligt god!

Five Guys hamburgare

Efter maten delade vi upp oss igen. Jag, Nils, Robert och Roberts föräldrar gick till chinatown medan de andra fortsatta shoppa. Vädret förstörde en hel del för oss här faktiskt. Hade det varit fint hade vi nog kunnat strosa runt ett par timmar men nu blev det mest att kika lite snabbt på allting för att hålla sig i rörelse och undvika infrysning. Det var dock kul att se stadsdelen och vi hade det trevligt. Såg många suspekta maträtter men mycket som såg jättegott ut också!

Efter att vi hunnit oss igenom chinatown strosade vi vidare lite, men bestämde oss rätt snabbt för att ta tunnelbanan tillbaka mot hotellet igen. Det var för kallt för att vilja gå omkring något mer. När vi kommit tillbaka till rätt stadsdel satte vi oss på en mysig pub där vi blev sittandes resten av kvällen. Drack lite öl och beställde in lite smårätter till middag.

London chinatown

Söndag

Sista dagen började med att packa ihop allt för att kunna checka ut från hotellet. Vi reste med enbart handbagage så det var rätt snabbt gjort. Tur var det dock att vi inte handlat mer för då hade det inte fått plats!

Nils är söt

Det var bättre väder idag än det varit på lördagen så även idag gick jag och Robert en ordentlig promenad. Vi hade bestämt att möta de andra på Natural History Museum där vi också räknat med att spendera hela dagen. Tyvärr har jag inte bilder därifrån men är det någon som funderar på det så åk dit! Det var jättestort och fanns jättemycket att se. Nils tyckte det var otroligt spännande med dinosaurier och uppstoppade djur, men framför allt var det lava och vulkaner som var roligt. Det var rätt mycket folk så vissa delar missade vi, men det vi hann med var jättebra!

Nils är söt

Lunchen idag blev även den på Five Guys då vi alla tyckte det var väldigt gott. Det är tråkigt att vi inte har sådana ställen i Sverige, men så är det ju rätt stor skillnad på folktätheten också så det är ju förståeligt ändå…

Efter lunchen fick vi skynda tillbaka till hotellet för att hämta väskor och sedan till flyget. Vi gick genom Hyde Park och även om jag hade önskat att vi hittat ekorrar att mata fick jag i alla fall se en på väg tillbaka! 😛

London från planet

Vi har haft en toppenresa, och jag skulle verkligen kunna tänka mig att åka tillbaka till London igen. Det var inget favoritställe direkt, och det är ju lite dyrt. Men jag gillade det ändå. Tre dagar var dock lagom! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

6 + tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.