Nya blommor och ett par sticklingar

Nya blommor och ett par sticklingar

Lite nya plantor

Jag älskar växter! Jag har redan rätt mycket plantor hemma, mestadels gröna växter som aldrig eller sällan blommar. Dessutom finns det en hel del olika gamla flaskor med sticklingar i. Jag vill inte ha så mycket prylar hemma men växter får alltid plats någon extra! Förra veckan var jag in en snabbis på blomaffären, mest för att titta lite. De här tre fick följa med mig hem!

En elefantöra, en rödklöver och en liten påskliljekruka. Köpte även en utblommad pingstlilja som jag tänkte gräva ner i rabatten på framsidan av huset. Det brukar finnas kraftigt nedsatta men utblommade lökväxter såhär års faktiskt, som är jättebra att sätta i rabatter eller där man vill ha dem utomhus. Låter man dem vissna på plats då så kommer det upp fina blommor året efter. Och mycket billigare än att köpa nytt blir det!

Elefantöra med mer

Sticklingar

Elefantöran jag köpte hade massor av små barn med i krukan. De har jag nu flyttat till egna krukor för att få fler stora fina växter till slut. De flesta växter jag har här hemma är lätta att ta sticklingar av. Jag brukar nypa av ett par bladpar med ordentligt med stjälk och sätta i fina flaskor med vatten tills de rotat sig ordentligt. Sedan planterar jag dem hos moderplantan igen för att få mer buskiga och större plantor, eller så får de egna krukor med ny jord i om jag vill ha fler.

Sticklingar elefantöra

Det är ett väldigt bra tips om man vill utöka sina växter lite, men inte känner för att köpa nya. För mig blir det tyvärr så att jag tillslut drunknar i småplantor, men då kan man ju alltid höra sig för om det är någon som vill ha lite nya växter så kan man ge bort. Ofta får plantan man tar sticklingen av en liten tillväxtskjuts när man gör så, så inte bara får man fler utan även finare plantor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

nitton + 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.