Nya sovrutiner för bebbe

Nya sovrutiner för bebbe

Nu ligger Nils och sover i sin egen säng utan att ha ammats till sömns. Han har, sedan han föddes, alltid bara fått vara med. Har han varit trött har han sovit och om han varit pigg har han varit vaken och med oss. Det har inneburit att han sovit runt lunch, en gång på eftermiddagen och sedan varit vaken flera timmar tills vi gått och lagt oss på kvällen. Vilket kunnat bli runt 23.

De senaste kanske två veckorna har vi försökt ändra lite på det. Det är rätt skönt att kunna få lite kväll för oss själva. Hinna städa iordning lite i huset, kanske spela lite dator eller bara pyssla med något kul utan att behöva springa efter bebbe hela tiden. Men att få en motsträvig och sömnvägrande bebis att sova i egen säng är inte det lättaste. Det har väl gått sådär kan man säga. Han sover bättre på dagarna, men sämre på nätterna. Så nu testar vi med mindre sömn om dagarna så han faktiskt är trött och kan sova ordentligt på nätterna.

Nu sover han kanske två timmar vid 11, och sedan en timme vid 16-17 och lägger sig för natten runt 20.

bebis sover i egen säng

Egen säng

Sedan i förrgår har Robert fått natta honom i egen säng. Vi har läst lite och varvat ner. Borstat tänderna och ammat ordentligt. Sedan har Nils och Robert stängt in sig i Nils rum och Robert har suttit med honom där tills han lugnat sig såpass att han kan ligga i sin säng och tillslut somna. Det har han vägrat tidigare men faktiskt funkar det helt okej! Igår somnade han på under halvtimmen och sov så skönt tills vi gick och lade oss två timmar senare. Då bar vi upp honom till oss som vanligt, och faktiskt sov han bättre under natten också!

Idag gick nattningen ännu snabbare, på kanske en kvart lite drygt. Återstår bara att se hur länge han går med på att sova idag… 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

18 − 12 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.