Organisera mera med bullet journal

Organisera mera med bullet journal

Både jag och Robert är röriga, men ganska energifyllda egentligen. Vi vill mycket men utan struktur blir det att man hamnar framför tv eller dator.

Därför har vi sedan ett tag tillbaka infört en daglig lista på saker vi ska hinna med den dagen. Det svåra med det är att den ska vara rimlig, det är lätt att skriva för mycket för att man intalar sig att om det står där kommer det bli av. Förvånansvärt nog har vi dock klarat att hålla oss till vår lista ganska bra. Vi skriver ner sådant som att tvätta, dammsuga, handdiska, viktiga telefonsamtal, träning och så vidare. Dagliga sysslor som vi behöver få på papper för att faktiskt sortera upp för oss själva.

Bullet journal

Jag älskar att hänga på Pinterest och har man flackat runt i organisationsdelarna där kan man knappast undgått att hamna på en massa fina bullet journals. En sorts organisationsbok fint pyntad och med listor och statistik och så vidare. Jag har inte tålamod att sätta mig och ordna en hel sådan bok, men igår hittade jag så fina mallar som var fria att använda så jag laddade hem dem och redigerade lite i photoshop för att få dem att passa oss.

Bullet journal vecka

Nu har därför både jag och Robert varsin anpassad veckolayout i bulletformat. Vi får se hur det funkar, men förhoppningsvis bra.

Är någon intresserad av att göra sin egen version så hittade jag templaten här: www.katelouise.co.uk

Utse en plats

Ett tips för er som håller på med, eller vill börja, att organisera upp familjen lite är att ha en speciellt avsedd plats åt organisationspapper med mer. Vi har en sekretär i hallen där vår dagliga lista, penna och nu även våra veckoplaner ligger.

Kalender månad

Utöver det har vi synkade googlekalendrar, en papperskalender i flera kolumner för en månad i taget i väggen på köket (där vi även samlar månadens räkningar), synkade anteckningar med google keep samt en inköpslista i på kylskåpet. Det gäller att vara steget före sin röriga hjärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

16 + 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.