Snabb och god lunch med sushiris

Snabb och god lunch med sushiris

Jag vill tipsa om något jag gör till lunch jätteofta! Jag har inget direkt namn på det, det är väl någon typ av pokebowlinspirerat fast egentligen inte alls så. Jag gör mycket som har lite inspiration från japan och liknande också, men det blir mest helt egna grejer. I alla fall! Det här är nyttigt och bra för kroppen, billigt och framför allt går det väldigt snabbt att göra. Har man en supertaggad bebbe sittandes bredvid sig är det även smakprovsvänligt. 😛

Det är inte mycket till recept som behövs egentligen, principen är ris och ägg som grund och sedan något som bryter av i smak och konsistens. Jag har gjort detta med bara en skål ris, ett stekt ägg och några skivor bacon. Eller en skål ris toppad med burktonfisk med lite majo, finhackad lök och riven ingefära. Det går att kombinera i all oändlighet men är fortfarande väldigt lätt och gott.

Just den här varianten kör jag oftast, och den gillar jag nog bäst också. Här kommer receptet!

Snabblunch

Du behöver:

Knappt 1dl ris. Helst något klibbigt, jag använder sushiris.
Ett ägg
En bunt grönsaker du tycker om (jag har avokado, tomat och salladslök här)
Soja (eller inte, om du inte gillar det)
Något att krydda riset med, här har jag picklad ingefära
Majonäs (eller annan topping, vad som helst egentligen)

Gör såhär:

Skölj riset väl (det enda du inte får strunta i). Koka upp med salt samt 1 dryg dl. kallt vatten, stäng av plattan och låt sedan stå tills det är klart. Eller använd riskokare om du har.
Lägg upp riset i en skål och häll över lite soja. Krydda eventuellt även med annat du gillar, exempelvis ingefära kan vara gott.
Stek eller koka eller tillaga ägget på annat vis och lägg på riset. Toppa med dina grönsaker och till sist lite majonäs, eller din andra topping eller ingenting.

Ät och njut!

Snabblunch

Nils brukar äta upp det mesta av avokadon, men sitter gärna och petar i sig även av riset. Det är bra mat även så för ger man honom ett par risgryn håller han sig rätt nöjd och man kan faktiskt få äta sin mat någorlunda ifred. Ibland kokar jag lite extra ris och ger honom en hög, vilket håller honom sysselsatt lääänge. Det blir dock en del att städa när man gör så men han har det roligt och jag får äta i fred och då är jag nöjd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fem × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.