Snabb och lätt lchf-dessert
Det här är en dessert jag gjort många många gånger sedan jag började med LCHF! Den är jättegod och enkel, och tar bara ett par minuter att göra! Dessutom är den jättelätt att variera på olika sätt beroende på högtid, årstid eller tillfälle!
Det här behöver du (för två portioner):
- 1,5 dl. vispgrädde
- 60 g. mascarpone
- 2 äggulor
- 2 msk. sötströ (eller valfritt sötningsmedel i motsvarande mängd)
- En nypa vaniljpulver
- 1 dl. mandelmjöl
- 30 g. smör
- 1 msk. sötströ
- 50 g. valfria bär eller frukter
- Eventuell sötning
Såhär gör du:
Blanda grädde, mascarpone, äggulor, sötning och vaniljpulver och vispa krämigt.
Smölt smöret i en stekpanna, under omrörning, och häll i mandelmjölet när smöret slutat bubbla. Rosta tills det blir gyllene och ta sedan ur pannan och låt svalna något.
Varva bär/frukt och mascarponeröran i en fin behållare och toppa med det ljumna mandelmjölet. Är medans mandeltoppingen fortfarande är varm.
Om du publicerar mina recept någon stans, länka gärna hit eller till min instagram @emmawarmefjord.