Teboll, myskatter och planeringsplaner

Teboll, myskatter och planeringsplaner

Idag är det helt otroligt fint väder här. Det är soligt, kallt, lite snö ligger kvar på marken och det är framför allt nästan helt vindstilla. Jag har just varit ute på långpromenad med Nils och har nu satt mig med en kopp te.

Teboll

Jag gick igenom vår telåda i morse, rensade bort gammalt eller sådant som helt enkelt inte varit gott. Då hittade jag den sådan jättefin teboll jag fick i present av mamma för flera år sedan. jag har tyckt att den varit för fin och därför velat vänta med att använda den till ett ”speciellt tillfälle”. Ni vet sådana där tillfällen som aldrig någonsin kommer komma egentligen, men man ändå väntar på tills det man väntar med blir för gammalt. Så idag fick bli det speciella tillfället. Helt otroligt fint te, men ingen otrolig smaksensation. Gott men inte mer, men i vilket fall som helst blir man glad av hur fint det är i koppen.

Teboll

Katterna har legat och myst hela morgonen med mig och Nils (som också velat mysa en hel del). De har varit lite sura på varandra eftersom vi gått från fri mattillgång till matning en gång om dagen. De har nämligen börjat bli feta. Äldsta katten Alice har attackerat sina döttrar rätt friskt senaste dagarna. Yngsta dottern Tova säger ifrån bra men mellandottern Majken, som på sin höjd skulle kunna skada en fluga, blir ledsen och deprimerad av det. Det börjar lösa sig lite nu verkar det som, de börjat förstå att maten faktiskt kommer varje dag och blir lugnare och lugnare igen. Majken till vänster, Alice i mitten och Tova till höger på bilden nedan.

Katter i soffan

Planeringsplaner

Förutom att gå igenom telådan har jag surfat runt och kollat en massa youtubefilmer om bullet journaling. Det ser så otroligt fint ut tycker jag, som älskar att rita och pyssla och dessutom tycker det är fantastiskt roligt att planera. Så jag ska starta en riktig ordentlig bulletjournal tänkte jag. Jag har ju kört lite lightversion av det tidigare, men det blir mest jobbigt med lösa papper upplever jag det som, så tror att ska jag göra det får jag göra det på riktigt i en bok. Blir en bra ursäkt att faktiskt måla och rita lite, vilket jag tycker är otroligt roligt men inte ser till att göra konstigt nog. Så imorgon ska jag till stan och shoppa snygg anteckningsbok så jag kan sätta igång. Idag lägger jag upp lite planer för hur jag ska planera boken i sig.

Senare ikväll kommer mamma och mina syskon och äter mat och sedan semlor. Det är ju semmeldagen idag och den kan man faktiskt inte missa! Bästa matdagen på hela året faktiskt, även om jag ätit lite mer semlor än vad som kan anses som normalt redan. Förmodligen blir det helt vanliga klassiska semlor bara just idag, då det ändå är det jag tycker är godast. Kanske att jag gör en liten semmelkladdkaka om jag hinner…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

18 + sexton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.