Tuppslakt

Tuppslakt

I somras köpte vi våra kycklingar, 10 stycken. En har blivit tagen av en rovfågel och vi har nu fem tuppar och fyra hönor. En av tupparna är mobbad av de andra och får inte gå ut och inte heller äta ordentligt, så den var tvungen att slaktas. De andra håller än så länge sams men det är för många tuppar oavsett, det är ingen mening att mata tuppar man inte får ut något av så två av de fyra tuppar som mår bra har idag slaktats!

DSC_0363

Jag är inte jättesugen på att äta köttet av den tupp som inte mår bra, man vet ju inte om den skulle kunna vara sjuk, även om det verkar osannolikt. De andra två däremot har jag tagit reda på, och eftersom det är silkeshöns vi har, som är svartblå i skinnet, så har jag velat plocka och ta ur dem och sedan servera hela. Det är ju en kul grej liksom och jag tänker inte slänga fint kött! Att plocka dom gick superlätt, men det där med att ta ur dom var inte riktigt min grej. Så jag styckade upp dem istället. Brösten var mindre än jag trott med tanke på fåglarnas storlek, men vilka jädra lår dom hade jämfört med vad jag trodde! Behöll skinnet på två ben men i övrigt flådde jag dem helt. Hoppas dom är goda nu bara.

IMG_1790

Måste bara säga det också att det är skönt att kunna säga att jag slaktar tupparna utan att få onda kommentarer eller avföljningar på instagram. La först ut en annons på blocket om försäljning av dem, som ett förstahandsalternativ, och där var tonen ganska hård just mot att slakta dem. Kan inte riktigt förstå det, för har man en gång sett tuppar bråka på liv och död (vilket de faktiskt gör vid en viss tidpunkt om) så känner man sig som en ängel som bara bryter nacken av dem. Så tack för det! <3

Om du publicerar mina recept någon stans, länka gärna hit eller till min instagram @emmawarmefjord.
Follow on Bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

17 − 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.